Kebab Daging

by - June 09, 2018


BAHAN-BAHAN (Kebab Daging):
  • Kiub daging 
  • Minyak zaitun 
  • Lada benggala (dipotong segiempat)
  • Bawang besar (dipotong segiempat)
  • Lada hitam 
  • Garam 

BAHAN-BAHAN (Honey Sauce):
  • 1 sudu besar tepung jagung (dibancuh dengan air) 
  • 1/4 cawan daun pudina cincang 
  • 3 sudu besar madu 
  • 1 sudu besar cuka 
  • 1 sudu besar garam 

CARA-CARA:
  1. Gaul minyak zaitun, garam dan lada. 
  2. Masukkan kiub daging dan perap selama 2 jam. 
  3. Gunakan lidi sate untuk membuat kebab menggunakan daging diperap, lada benggala, dan bawang besar. 
  4. Sapukan kuali pemanggang dengan minyak zaitun. 
  5. Bakar kebab selama lebih kurang 10 minit. 
  6. Untuk membuat sos, gaul kesemua bahan sos. 
  7. Dalam kuali lain, panaskan sos hingga pekat. 
  8. Tuangkan sos ke atas kebab. 


Siap untuk dimakan! yang rajin BBQ tu bolehlah cuba menu ni pulak

You May Also Like

0 Comment