Kebab Daging
BAHAN-BAHAN (Kebab Daging):
- Kiub daging
- Minyak zaitun
- Lada benggala (dipotong segiempat)
- Bawang besar (dipotong segiempat)
- Lada hitam
- Garam
BAHAN-BAHAN (Honey Sauce):
- 1 sudu besar tepung jagung (dibancuh dengan air)
- 1/4 cawan daun pudina cincang
- 3 sudu besar madu
- 1 sudu besar cuka
- 1 sudu besar garam
CARA-CARA:
- Gaul minyak zaitun, garam dan lada.
- Masukkan kiub daging dan perap selama 2 jam.
- Gunakan lidi sate untuk membuat kebab menggunakan daging diperap, lada benggala, dan bawang besar.
- Sapukan kuali pemanggang dengan minyak zaitun.
- Bakar kebab selama lebih kurang 10 minit.
- Untuk membuat sos, gaul kesemua bahan sos.
- Dalam kuali lain, panaskan sos hingga pekat.
- Tuangkan sos ke atas kebab.
Siap untuk dimakan! yang rajin BBQ tu bolehlah cuba menu ni pulak
0 Comment